Geschreven door Anna.

Ank werkt in Duitsland. Daar kwam de uitbraak als eerst, een week na de carnaval zat ze dus al thuis zonder werk. Het ging daarna erg snel, voordat we het wisten was het ook al bij ons en verspreiden het zich snel. Waardoor veel mensen thuis moesten gaan werken en scholen dicht gingen en Mart, Job en Anna thuis kwamen te zitten. Ze gingen allemaal plannen verzinnen om toch thuis les te kunnen geven en dat lukte gelukkig. Na een week kregen we huiswerk om te maken. Daardoor verveelde we ons niet zo snel. Ik had niet zo veel huiswerk dus ik verveelde me alweer snel. Ik kon niet werken want alle horeca was gesloten dus moest ik op zoek naar een andere baan. In de supermarkt is het erg druk dus had ik aan de baas gevraagd of ze nog mensen nodig hadden en zij zeiden meteen ja en ik kon meteen beginnen. Ik had geluk omdat ik er al had gewerkt,  dat was wel erg  fijn.

Alleen werk ik niet alle dagen dus had ook vrije dagen waar ik niks had te doen dus heb een nieuwe hobby ontdekt en dat is puzzelen. Ik heb het van mijn opa en oma want die puzzelen ook heel graag dus had Ank gevraagd of we puzzels mochten lenen en dat mocht natuurlijk dus zit nu elke dag te puzzelen. Na 1 week ongeveer was het Pasen maar we mochten niet naar opa en oma, omdat hun sneller besmet kunnen raken en dat willen we natuurlijk niet, ook al is het erg moeilijk. Daarom hebben we een oplossing bedacht om ze toch te kunnen zien, dus we doen met de ouders van Roel face timen en met de ouders van Ank zijn we even langs gegaan en voor het balkon gaan zitten met anderhalve meter afstand gehouden en ons eigen drinken mee genomen.

Na een paar weken kwam er weer een persconferentie aan. Ze zeiden dat de basisscholen weer open mogen na de meivakantie, maar niet met alle kinderen in een klas dus dat moeten ze gaan verdelen. Maar helaas de middelbare scholen mogen nog niet open, die mogen pas een maand later open, begin juni ongeveer. Alleen ik heb examen 4 juni. Ik probeer thuis zo veel mogelijk te oefenen want alles licht stil bij de horeca dus is wel erg lastig. Ik doe ook examen met poetsen maar dat is niet zo probleem. Ik poets elke week de badkamer en oefen elke vrijdag op school. Ank is ook al heel erg lang thuis, langer dan ons maar ze studeert heel hard om haar studie te gaan halen en daar hebben we alle vertrouwen in. Ze wandelt elke avond met Roel en Max om tot rust te komen en Roel zijn drukke dag te bespreken. Hij werkt natuurlijk 4 dagen in de week maar als hij thuis is, is die soms erg vervelend en kan die beter op zijn werk zijn. Dat is iedereen in dit gezin er mee eens. Hij denk altijd dat die grappig is maar dat is hij niet.